Gata, te muti noua casa? Noi te invatam cateva trucuri care sa faciliteze intreg procesul!

Gata, te muti noua casa? Noi te invatam cateva trucuri care sa faciliteze intreg procesul!

Mutarea intr-o noua locuinta este, fara indoiala, cel mai asteptat moment din viata de adult. Desi tranzitie nu este deloc usoara, sperantele si asteptarile se amesteca cu stresul si provocarile logistice.

 

Sa gasesti oameni sa te ajute, sa triezi ce lasi in urma si ce iei cu tine, sa ambalezi obiectele si sa etichetezi cutiile sunt activitati consumatoare de timp si chiar stresante, mai ales daca este prima data cand te muti.

 

Multi oameni subestimeaza complexitatea si timpul pe care si-l aloca pentru a impacheta toate lucrurile din locuinta. De aceea nu strica sa incepi procesul cu cel putin cateva saptamani inainte de data mutarii, cat sa te organizezi mai bine si sa impachetezi cu grija fiecare obiect in parte. Imparte sarcinile de impachetat in etape pe care sa le poti gestiona - incepe cu impachetarea obiectelor pe care nu le folosesti zilnic (decoratiunile, cartile sau hainele de sezon), apoi ce te apropii de data mutarii, cu obiectele de uz zilnic. 

Planificarea-i gata, cum le impachetezi pentru transport?

De impachetarea fara graba a obiectelor din casa depinde atat protectia bunurilor tale, cat si usurinta cu care vei reusi sa despachetezi si sa te instalezi in noua locuinta. 

 

Intai de toate, asigura-te ca ai la indemana toate materialele necesare - cutii de carton de diverse dimensiuni, banda adeziva robusta, folie cu bule de aer, hartie de impachetat si markere permanente. Cutiile mai mici sunt ideale pentru obiecte grele (cartile), pe cand cele mai mari sunt mai potrivite obiectelor voluminoase, dar usoare (lenjeria de pat sau hainele). 

 

Nu face pe graba impachetarea obiectelor fragile! Vesela, paharele, obiectele de decor si electronicele trebuie ambalate individual in folie cu bule de aer sau in hartie de impachetat, iar orice spatiu liber din cutii ar trebui umplut cu materiale de amortizare pentru a preveni miscarea obiectelor in timpul transportului. Un truc util este sa impachetezi cele mai fragile obiecte in partea de sus a cutiei, lasand obiectele mai putin delicate la baza acesteia.

 

Toate articolele de bucatarie ar trebui impachetate impreuna, iar hainele dintr-un anumit sezon sau obiectele destinate unei anumite camere sa fie, de asemenea, grupate. Pentru haine poti folosi cutii speciale pentru garderoba, care permit pastrarea hainelor pe umeras in timpul transportului. Pentru articolele voluminoase, sacii de vidat sunt o solutie excelenta, reducand considerabil volumul acestora si protejandu-le in acelasi timp de murdarie si umiditate.

Nu uita sa etichetezi cutiile!

Unul dintre cele mai mari avantaje ale etichetarii este ca ofera claritate atat pentru tine, cat si pentru cei care te ajuta sa muti. Astfel, fiecare cutie ar trebui sa fie etichetata in functie de camera in care va fi dusa in noua locuinta - ”Bucatarie”, ”Dormitor”, ”Baie” sau ”Living”. Pe langa identificarea camerei ar fi util sa incluzi si o descriere sumara a continutului fiecarei cutii, cum ar fi ”Farfurii si tacamuri”, ”Haine de vara” sau ”Carti” pentru a localiza mai usor obiectele de care ai nevoie urgent.

 

Un alt element important al etichetarii corecte este marcarea cutiilor fragile. Acest lucru este important deoarece, in timpul mutarii, cutiile sunt adesea stivuite una peste alta si manevrate in diverse moduri, astfel ca etichetele sa fie vizibile din orice unghi. In plus, poti folosi simboluri de avertizare (in special sageti care indica partea de sus a cutiei) pentru a semnala cum ar trebui manipulat continutul in mod corect. 

Organizarea obiectelor esentiale

Cand iti impachetezi lucrurile pentru mutare este usor sa pierzi din vedere obiectele de care vei avea nevoie imediat ce ajungi in noua locuinta. De aceea ar fi bine sa pregatesti o cutie separata cu acestea, in care sa fie incluse lenjerie de pat, periute de dinti, produse de igiena personala, haine de schimb si chiar o mica trusa de prim ajutor. Nu strica sa o etichetezi ca "Esentiale" si sa o pastrezi la indemana in ziua mutarii.

 

N-ar strica sa incluzi in aceasta cutie si alte obiecte care te pot ajuta sa te simti confortabil in primele zile, cum ar fi o lampa portabila, cateva tacamuri si farfurii de unica folosinta si, poate, chiar o carte sau un joc pentru a te relaxa in prima seara petrecuta ”acasa”.










loader
Se încarca...