Ce sunt si care este utilitatea cutiilor din carton ondulat?

Ce sunt si care este utilitatea cutiilor din carton ondulat?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sxNt9g77PE0

Ce sunt si care este utilitatea cutiilor din carton ondulat?


Cartonul este unul dintre cele mai populare materiale folosite in ambalarea diferitelor produse, care se regasesc intr-o gama variata de forme, culori si dimensiuni, potrivite fiecarui tip de business. Odata cu perioada pandemiei, multi romani au preferat sa faca diverse comenzi online (haine, produse de curatenie, mancare), astfel ca cererea acestui tip de ambalaj este in continua crestere.


Fiind un material atat de popular, nici nu este de mirare ca nu vom renunta la el prea curand! Cutiile din carton ondulat, spre exemplu, sunt cele mai solicitate, dat fiind ca sunt usoare, au o rezistenta ridicata, dar asigura si protectie foarte buna pentru orice produs pe care un magazin online il trimite clientului.

Cand a fost inventat cartonul ondulat?

POate ti se va parea fara legatura, insa cartonul ondulat a fost creat dupa moda parului buclat si a hainelor pompoase. Cum vine asta? In secolul XIX, Albert L. Jones s-a gandit sa foloseasca hartie in locul materialului textil din gulerele cervicale ale vremii de atunci. Practic, ideea lui a revolutionat industria cartonului ondulat, asa cum il cunoastem in zilele noastre.

Cum se creeaza cartonul ondulat?

Cartonul ondulat incepe prin realizarea placii ondulate de la interior, care se face prin intermediul unei masinarii numite onductor. Placa se introduce in corugator, se incalzeste si se preseaza, iar astfel se umple partea centrala a peretelui cutiei de carton. 


Apoi se aplica doua captuseli exterioare, fluturasul, apoi sunt lipite pe ondule folosind un adeziv puternic. Dupa aplicarea si uscarea adezivului, placa poate fi taiata in foi, la dimensiunile solicitate de client. 

De ce cartonul ondulat este rezistent?

Rezistenta acestui tip de material este data de onduleurile de la interiorul peretilor, in forma de zig-zag. Acestea sunt lipite cu adezivi puternici, iar cartonul devine astfel mai rezistent pe toata lungimea. 


Fixat in pozitie ferma cu ajutorul unui adeziv puternic, acesta poate fi fabricat din diferite tipuri de hartie, cum ar fi hartia Kraft sau Test, iar aceste straturi exterioare pastreaza invelisul interior in siguranta.

La ce poate fi folosit cartonul ondulat?

Gratie constructiei inovatoare, acest tip de carton este disponibil intr-o gama variata de dimensiuni, forme si grosimi, in functie de produsul ce urmeaza a fi livrat catre client. Cel mai adesea, acest tip de carton se foloseste in cazul produselor grele sau fragile, cum sunt obiectele din sticla si ceramica, dar si piesele auto. Cutiile ondulate cu pereti dubli pot sustine pana la 500 de kilograme!


In plus, in acestea se poate ambala orice obiect. Astfel, produsele sunt protejate si se evita zgarieturile care pot aparea in timpul transportului si a manipularii. Ambalajele din carton ondulat sunt curate si extrem de versatile.

Cartonul ondulat este reciclabil?

Fiind realizat din celuloza, cartonul ondulat este 100% reciclabil, din grija pentru natura si mediul inconjurator. Atunci cand este lasat in umiditate crescuta, acesta se va rupe in bucati mici, fapt care asigura o biodegradare mai rapida. 


In concluzie, daca detii un magazin online este important sa alegi cutii de carton de calitate, ce pot fi personalizate cu sigla companiei, astfel incat produsele sa ajunga intacte la client. In plus, felul in care coletul este ambalat poate reprezenta o carte de vizita importanta, care ii va face pe clienti sa revina cu noi comenzi sau te vor recomanda mai departe.