Tot ce trebuie sa stii despre cutiile din carton ondulat

Tot ce trebuie sa stii despre cutiile din carton ondulat

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/yW9jdBmE1BY

  Stiai ca in prezent, cartonul ondulat reprezinta cel mai popular material pentru ambalarea si transportul bunurilor? Acesta se foloseste pentru numeroase bunuri, in orice etapa din lantul logistic. Cartonul ondulat este foarte rezistent si este folosit pentru ambalarea diverselor bunuri, incepand de la cele fragile si pana la cele foarte voluminoase si grele, de cateva zeci sau sute de kilograme. In continuare, iti oferim cateva informatii interesante despre cartonul ondulat si de asemenea iti vom spune si de ce sa alegi cutii realizate din acest material pentru afacerea ta.

  Este bine de mentionat faptul ca ideea cartonului ondulat este originara din anii 1800. Atunci, Albert L. Jones a hotarat sa utilizeze hartie in gulerele cervicale. Pana atunci, se foloseau materiale textile. Nu a durat mult pana cand au fost observate beneficii ale acestui material si astfel, a fost inventata prima versiune de carton ondulat. 

 Procesul de fabricare a cartonului ondulat

  Fabricarea cartonului ondulat este impartita in mai multe etape. In prima faza, se realizeaza stratul ondulat. O placa de carton este incalzita si modelata sub forma de onduleuri, cu ajutorul unei masinarii speciale. Apoi, sunt lipite captuselile exterioare, cu un adeziv special, foarte puternic. Dupa ce intreaga placa de carton este lipita si racita, va fi taiata in anumite dimensiuni, in functie de dorintele fiecarui client.

  Avantajele cartonului ondulat

  Datorita rezistentei sale, cartonul ondulat se foloseste atat pentru depozitarea si transportul a numeroase bunuri. In acest moment, exista trei categorii principale de cutii fabricate din carton ondulat, in functie de grosimea materialului: cutii de carton cu pereti simpli, dubli sau tripli. Datorita varietatii cutiilor, le poti alege pe cele care se potrivesc cel mai bine afacerii tale, pentru a te asigura ca bunurile pe care le comercializezi vor ajunge la clienti in cea mai buna stare.

  Stiai ca o cutie din carton ondulat cu pereti tripli poate suporta chiar si o greutate de 300 kg? Desi ai spune ca nu este posibil, atat de rezistent este cartonul ondulat, iar secretul sta in onduleurile acestuia si in adezivul special, care lipeste componentele placii din carton.

  Trebuie sa mentionam si un alt avantaj pe care sa il iei in calcul: utilizarea cutiilor de carton reprezinta o buna masura pentru protejarea mediului, avand in vedere ca sunt biodegradabile.   In cazul in care ti-am starnit interesul si doresti sa afli mai multe despre cutiile de carton ondulat pentru afacerea ta, trebuie sa stii ca pe site-ul nostru vei gasi numeroase modele, in diferite dimensiuni si culori. De asemenea, la anumite cantitati comandate, te vei bucura si de reduceri semnificative. In plus, poti opta pentru personalizarea cutiilor, dupa bunul tau plac.   Acestea fiind spuse, ori de cate ori iti doresti cutii de carton pentru afacerea ta, nu ezita sa le comanzi din magazinul nostru online.