Tips and tricks pentru ambalarea produselor electronice

Tips and tricks pentru ambalarea produselor electronice

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/delivery-employees-working-together_12977699.htm 

 

  Tu stii cum poti sa ambalezi produsele electronice? Electronicele sunt una dintre cele mai sensibile categorii de produse care pot fi expediate. Pentru a ajunge la destinatie in siguranta, acestea trebuie manipulate si transportate cu grija. Ambalarea externa si modul in care sunt ambalate sunt importante. Asadar, dacă detii un magazin de electronice online si doresti sa iti  perfectionezii tehnica de ambalare sau dacă ai in plan o astfel de afacere,  te invitam sa citesti mai departe. 

 

  Primul pas este alegerea unui ambalaj exterior care sa reziste oricaror conditii si sa protejeze bunurile si componentele electronice. Dintre toate, cutiile reprezinta cea mai buna alegere, urmate de plicuri cu bule pentru componentele mici si plate, care nu ocupa foarte mult loc. Carton este cel mai utilizat material cand vine vorba despre ambalarea bunurilor din toata lumea. Astfel, poti utiliza cutiile de carton pentru a ambala numeroase bunuri, inclusiv pe cele fragile. 

 

  Datorita modului in care sunt realizate si proprietatilor cartonului, cutiile din carton pot proteja eficient electronicele si componentele electronice de socuri mecanice. Indiferent cata grija ar avea persoanele implicate in procesul logistic, cateodata coletele pot ajunge sa se miste sau chiar sa cada. Un colet ambalat corect va putea proteja produsul pe care il contine, chiar si in astfel de situatii. 

 

  Nu doar alegerea tipului de cutie este importanta, ci si dimensiunea acestora. Astfel, iti recomandam ca intotdeauna sa ambalezi produsele electronice in cutii de carton cat mai apropiate de dimensiunile lor. De ce? Pentru ca acestea sa nu se miste pe durata transportului, in interiorul cutiei. Chiar daca folosesti suficienta umplutura, exista anumite riscuri. In plus, utilizand prea multa umplutura, vei avea neplacerea sa constati ca a crescut si costul cu livrarea. 

 

  Mare atentie si la tipul cartonului. Este bine sa stii ca exista mai multe tipuri de cutii din carton, in functie de grosimea acestuia. Poti opta pentru carton simplu, carton ondulat sau carton stratificat. Alege tipul de carton in functie de cat de fragil este bunul expediat. Pentru cele mai delicate produse si componente electronice, opteaza pentru carton ondulat. 

 

  Acorda atentie suplimentara si modului de ambalare. Astfel, intotdeauna alege pentru ambalarea componentelor si bunurilor folie cu bule. Infasoara cutia produsului in folie, iar apoi fixeaza bunul in cutie cu ajutorul unui suport din carton. Urmatorul pas reprezinta umplerea cutii cu fulgi de polistiren, carton perforat, hartie de umplere sau chiar folie cu bule. 

 

  Pentru circuite si subansamble electronice, ar fi bine sa optezi pentru pungi sau folii ESD, tratate antistatic, care le vor feri de descarcarile electronice. Bunurile se ambaleaza in aceasta punga inainte de a fi protejate cu folie cu bule. 

 

  Este important sa ai grija si la sigilarea cutiei. Pentru o mai bune siguranta, asigura-te de doua ori ca ai inchis cutia bine si ca ai aplicat banda adeziva corect. 

 

  Speram ca aceste sfaturi sa te ajute pentru a ambala bunurile electronice intr-un mod in care sa le asigure ajungerea la destinatie in siguranta.