Sfaturi pentru depozitarea corecta a ambalajelor

Sfaturi pentru depozitarea corecta a ambalajelor

Detii o afacere online? Atunci stii cat de importante sunt ambalajele pentru buna desfasurare a activitatilor si pentru ca produsele tale sa ajunga la clienti. Acestea sunt folosite pentru a securiza si proteja marfa pe toata durata transportului si manipularii, dar si pentru a te asigura ca toti clientii vor aprecia grija pentru detalii. Din pacate, daca ambalajele nu sunt depozitat corespunzator, pot provoca numeroase daune, intrucat nu vor mai putea proteja corect produsele pe care le comercializezi. In continuare, iti prezentam cum poti depozita corect toate ambalajele necesare afacerii tale, inclusiv cutii de carton

 

Depoziteaza ambalajele intr-un mediu curat si uscat 

 

Ambalajele de carton ar trebui depozitate într-un loc curat și uscat, pentru a evita deteriorarea și ruperea lor. În plus, este recomandat să le pastrezi într-un spațiu separat, cum ar fi un raft superior sau o zonă de depozitare, care este uscată și curată, pentru a evita riscul de contaminare. Este important să eviti depozitarea lor în zone precum bucătăria sau baia.

 

Evita contactul cu alimente, produse de curatare sau altele asemenea 

 

Ambalajele de carton trebui ferite sa intre in contact cu alimente, produse de curatare sau alte tipuri de produse, pentru a evita patarea si deteriorarea acestora. Cutiile din carton sunt permeabile si imediat absorb substantele care vin in contact cu suprafata lor. Acest lucru le poate slabi rezistenta si in plus, vor avea si un aspect neplacut, intrucat nu le poti curata. Astfel, risti un feedback negativ din partea clientilor. 

 

Depoziteaza cutiile de carton la o temperatura constanta

 

Cutiil de carton trebuie pastrate la o temperatura stabila, ideal la temperatura camerei. Evita depozitarea lor in zone cu fluctuatii mari de temperatura, cum ar fi langa sursele de caldura sau in zonele reci ale punctului de lucru, precum garajul sau subsolul.

 

De aemenea, evita sa depozitezi cutiile de carton într-un mediu umed, precum subsolul sau pivnita, deoarece umiditatea poate duce la deteriorarea lor. Alege intotdeauna spatii cu temperatura si umiditate constante. 

 

Depoziteaza cutiil in functie de dimensiuni 

 

Un alt truc este sa depozitezi cutiile in functie de dimensiunile lor. Deoarece nu le poti vedea exact, intrucat nu sunt formate, ci pliate, cel mai bine este sa le organizezi pe dimensiuni, astfel incat sa nu te intrebi de fiecare data ce tip de cutie poti alege. In acest fel, eviti deteriorarea cutiilor, pentru ca nu le vei mai deranja din depozit de fiecare data cand realizezi ca ai luat masura gresita. 

 

Verifica integritatea cutiilor 

Inainte de a ambala un colet, verifica integritatea cutiilor si nu le folosi pe cele deteriorate sau patate. Vei avea mai multe neplaceri si risti sa ajunga coletul deteriorat la client sau sa fie nemultumit de aspectul cutiei. Ambalajele pe care nu le poti folosi, iti recomandam sa le duci la reciclat, nu sa le arunci, chiar daca este vorba despre carton. Mediul inconjurator iti va multumi! 

 

Asadar, speram ca aceste sfaturi sa iti fie de folos!