Secrete de ambalare pentru ca un colet sa fie atractiv

Secrete de ambalare pentru ca un colet sa fie atractiv

Daca detii un magazin online, cu siguranta ca stii cat de mult conteaza ambalajul. Oricat de bun ar fi un produs, daca nu este ambalat corespunzator, daca ambalajul este sifonat sau deteriorat, ori are un design neatractiv, sansele de vanzare sunt mici. In ceea ce priveste comertul online, clientii finali nu au de unde sa stie cum va arata ambalajul. De aceea, conteaza foarte mult modul in care ambalezi un colet, nu doar pentru aspect, ci si pentru siguranta pe timpul transportului. In continuare, iti prezentam cateva secrete pentru ca toate coletele tale sa fie ambalate eficient si atractiv. 

 

Alege ambalajul corespunzator 

 

Probabil ti se va parea o regula prea simpla, insa de cele mai multe ori s-ar putea sa o incalci fara sa iti dai seama. Ce inseamna un ambalaj corespunzator? Un ambalaj rezistent, atractiv si care are dimensiunile ideale. Probabil ti s-a intamplat si tie sa alegi un ambalaj prea mare, crezand ca asa va fi bunul transportat in siguranta. In realitate, un ambalaj mai mare nu face altceva decat sa creeze neplaceri si sa iti aduca mai multe cheltuieli. In primul rand, vei plati in plus pentru acel ambalaj. Apoi, vei plati mai mult pentru transport si sa nu uitam si de faptul ca vei folosi mai multe materiale de umplutura. Rezulta ca un ambalaj necorespunzator este mai scump din toate punctele de vedere. 

 

De asemenea, un ambalaj prea mare nu va multumi clientii, mai ales pe cei care sunt preocupati de poluare. Astfel, alege exact ambalajul care este suficient de rezistent incat sa protejeze bunurile transportate si sa arate foarte bine, pentru ca toti clientii sa fie multumiti. 

 

Umplutura potrivita 

 

Chiar daca alegi o marime potrivita de ambalaj, tot va fi nevoie sa il umpli cu diverse materiale. De ce? Pentru ca astfel, produsele nu se vor misca in timpul transportului si nu exista riscul ca acestea sa fie deteriorate. Daca vrei ca aspectul coletului sa fie deosebit, atractiv, atunci poti folosi fulgi de polistiren. Acestia sunt foarte usori, sunt ieftini si dau coletului un aspect cu totul deosebit. In plus, pot fi refolositi sau reciclati, asa ca nu vor fi probleme din punctul acesta de vedere. 

 

Daca nu iti doresti fulgi de politiren si te bazezi mai mult pe materiale biodegradabile, atunci poti incerca lana din lemn. Are cu adevarat un aspect deosebit, iar coletele pot fi ambalate ca o surpriza, avand in vedere ca acest material poate fi modelat sa acopere tot continutul. 

 

Sigilarea coletului 

 

Nu in ultimul rand, acorda atentie sporita si sigilarii coletului. Daca folosesti cutii de carton normale, pe care le vei forma cu ajutorul benzii adezive, alege o banda personalizata. In felul acesta, intregul aspect al coletului va fi unul deosebit, iar clientii vor fi incantanti de atentia la detalii de care da dovada compania ta. 

 

Asadar, daca doresti sa trimiti colete atractive, tine cont de aceste secrete de ambalare.