Tu stii cum se recicleaza principalele materiale folosite la ambalare?

Tu stii cum se recicleaza principalele materiale folosite la ambalare?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/q8kR_ie6WnI 

 

  Stii care ar trebui sa fie una dintre principalele tale griji cand alegi materialele de ambalare? Grija pentru mediul inconjurator. Astfel, ambalajele ar trebui sa fie nu doar frumoase si calitative, ci si sa se poata recicla. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta principalele modalitati prin care se pot recicla materialele folosite la ambalare si iti vom spune si cum poti comanda materiale usor de reciclat. 

 

  Primul material pe care ti-l aducem in atentie este folia cu bule de aer. Aceasta se utilizeaza pentru a proteja bunurile fragile si pentru a fixa bunurile in interiorul cutiilor de transport. Multi comercianti si-au pus de-a lungul timpului intrebarea daca folia cu bule poate fi reciclata. Raspunsul este unul afirmativ: folia cu bule se poate colecta si recicla alaturi de alte materiale plastice, asa cum sunt sticlele de plastic si pungile. 

 

  Al doilea material pe care ti-l mentionam este reprezentat de plicuri cu bule sau antisoc. Mai corect spus, este un mijloc de ambalare. Din pacate, aceste plicuri nu sunt in mare parte reciclabile, din cauza ca hartia exterioara si folia sunt lipite si nu pot fi reciclate decat separat. Singura modalitate prin care le poti recicla este sa separi cele doua componente. 

 

  Al treilea material este folosit pentru umplerea cutiilor de transport: fulgii din polistiren. Acestia sunt preferati de catre multi comercianti deoarece sunt ieftini, sunt usori si trebuie sa recunoastem ca sunt si o solutie foarte buna pentru a pastra misterul din cadrul coletelor, mai ales daca iti doresti sa trimiti un cadou. Fulgii de polistiren sunt putin mai greu de reciclat, in sensul ca trebuie cautate centre speciale care ii prelucreaza. Insa, pentru a fi mai usor, poti alege de la inceput fulgi de amidon biodegradabili, care se descompun in mod natural in mediul inconjurator. 

 

  Al patrulea material folosit pentru ambalare este hartia de ambalat. Acesta este usoara ca greutate si usor de utilizat, oferind protectia necesara bunurilor. De asemenea, trebuie sa mentionam si faptul ca hartia de ambalat este complet reciclabila si poate fi reutilizata de catre destinatar. 

 

  In cazul in care iti doresti sa ambalezi bunurile pe care le comercializezi in materiale 100% reciclabile, trebuie sa stii ca RoGri iti ofera aceasta sansa. In magazinul nostru online vei gasi numeroase materiale de ambalare, chiar si cele ce pot fi reciclate 100%, dar si alternativele lor biodegradabile, fara impact asupra mediului inconjurator. 

 

  Astfel, la RoGri vei putea gasi folii cu bule, hartie de ambalat, hartie de umplutura, lana de lemn, fulgi de polistiren si altele. Sa nu uitam si de cutiile de carton: cutii de carton simplu, cutii de carton ondulat, cutii cu autoformatare si altele. In functie de volumul comenzii tale, vei beneficia si de discounturi semnificative pentru anumite praguri de comanda. De asemenea, vei primi produsele in cel mai scurt timp de la plasarea comenzii. 

 

  Te incurajam sa alegi doar materiale de ambalare ce pot fi reciclate sau care sunt biodegradabile.