Stiai de ce adora pisicile cutiile de carton?

Stiai de ce adora pisicile cutiile de carton?

Daca ai o pisica (sau mai multe) drept animalut de companie, mai mult ca sigur ai observat ca este fascinata de cutiile de carton, hârtie, diverse ambalaje sau pungi de plastic. Dar te-ai intrebat de ce se intampla asta?

 

In mediul lor natural, pisicile sunt animale curioase si aventuroase, asa ca nu trebuie sa ne ingrijoram atunci cand prefera sa doarma intr-o cutie de carton in locul zonei lor obisnuita de odihna. Cutia poate fi un loc de relaxare sau de refugiu, sau poate fi folosită pentru a explora și a descoperi lucruri noi. Totul depinde de dispoziția pisicii tale. In continuare, iti vom spune mai pe larg de ce pisicile prefera sa se ascunda in cutii de carton

 

Cutiile din carton si alte tipuri de ambalaje pot fi considerate de pisici un remediu impotriva stresului. Expertii au descoperit ca felinele se simt mult mai relaxate si in siguranta in interiorul unei cutii spre exemplu. Mai mult, o cutie poate fi un mediu izolator excelent. In interiorul cutiei, pisica are parte de caldura necesara pentru a se bucura de confortul ideal. Te provocam sa incerci urmatorul experiment: pune in fata pisicii mai multe cutii din carton de diverse dimensiuni. Vei vedea ca se va aseza in cea care este cea mai potrivita pentru marimea sa.

 

Stiai ca pisicile sunt atrase de cutii si datorita mirosului specific al cartonului sau lemnului, care evoca aromele din mediul lor natural? In plus, cutia poate fi un loc sigur si confortabil pentru pisica atunci cand se simte amenintata sau cand are nevoie sa vaneze. Cu toate acestea, este important sa nu inchizi niciodată cutia în care se afla pisica, deoarece acest lucru poate provoca anxietate si disconfort animalului.

 

Pisicile adora sunetul fosnetului! Este cunoscut faptul ca se simt atrase de obiectele care produc acest sunet. O simpla punga sau cutie din carton poate fi transformata de pisica intr-un obiect de joaca interesant. Fosnetul ambalajelor, textura lor neteda si mirosul alimentelor din interior creeaza o experienta senzoriala completa pentru animalul de companie.

Daca vrei sa iti rasfeti pisica, poti construi o casuta perfecta din carton in doar cateva minute. Vei fi uimit de cat de incantata va fi pisica ta cand va descoperi noua sa locuinta!

 

Asadar, acum ai inteles mai bine de ce sunt pisicile atat de atrase de ambalaje, indiferent de tipul lor. Bineinteles, in top raman cutiile de carton, acestea fiind si un spatiu perfect de refugiu pentru ele.

 

Ar fi bine sa controlezi ambalajele inainte sa i le oferi pisicii tale. In teorie, ambalajele ar trebui sa fie cat de curat este posibil, avand in vedere ca traseul pana la destinatie implica doar depozite si masini de transport. Insa, daca ai o pisicuta sensibila, mai bine ofera-i cutii noi, pentru a evita riscul de imbolnavire si pentru a o rasfata din plin!