Nu mai trimite colete ,,pline” cu aer: alege ambalaje corespunzatoare

Nu mai trimite colete ,,pline” cu aer: alege ambalaje corespunzatoare

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/close-up-hand-man-use-glue-tape-close-cardboard-box-sealing-big-box-packing-moving-new-house-concept-selective-focusx9cardboard-box_24504740.htm#query=package&position=18&from_view=search&track=sph 

 

Stim ca in prezent, tendinta este de a alege cele mai ieftine ambalaje, chiar daca de multe ori nu au dimensiunile corespunzatoare, fiind prea mari. Acest lucru produce economie doar in aparenta si doar pe termen scurt. In realitate, a alege un singur tip de ambalaj inseamna risipa si inseamna ca vei expedia colete ,,pline” cu aer, care necesita alte tipuri de materiale de umplutura. Acest lucru se traduce prin colete mai mari, adica preturi mai mari la transport si costuri in plus cu materialele de umplutura. In plus, nici clientii nu vor fi multumiti. 

 

Probabil ti s-a intamplat si tie de multe ori sa primesti un produs comandat online și sa constati ca ambalajul este mult mai mare decat produsul în sine. Practic, produsul/produsele  sunt libere sa se miste in colet, cu goluri inutile umplute cu cantități mari de folie cu bule de aer, fulgi de polistiren sau hartie specială pentru umplerea spațiilor goale, ambalaje care vor fi aruncate si irosite. Desigur, primeaza protecțta produselor, dar într-un mod corect si eficient.

 

O companie care expediaza astfel de colete are urmatoarele probleme:

 

  1. Ambalajele nu corespund cu produsele expediate 

 

  1. Se platesc taxe inutile pentru transportul acelui spațiu gol. De ce? Deoarece excesul de material înseamnă o creștere a costurilor de transport, datorită volumului. 

 

  1. Se cheltuie bani pentru materialele folosite la umplerea spatiilor goale din fiecare colet. 

 

Utilizarea Iresponsabila a ambalajelor

 

Ambalajele de orice fel nu trebuie aruncate la întâmplare când acestea pot fi reutilizate sau reciclate, astfel încât nu se genereze deseuri. Ambalajul poate fi destinat să fie reciclat prin colectarea selectiva sau prin utilizarea de ambalaje comestibile sau "plantabile", care pot fi utilizate de către consumator. Aceasta problema este foarte discutata în prezent atat de către companii care încearcă să reducă la minim deseurile generate de ambalaje, cat si de către consumatori care caută din ce în ce mai multe optiuni de ambalaje reciclabile.

 

Este important sa stii cat aer este transportat in coletele pe care le expediezi, pentru a lua masuri adecvate. Cum faci acest lucru? Pentru a alege dimensiunea potrivita pentru ambalajele si pentru a impacheta coletele in mod corespunzator, raspunde la urmatoarele intrebari:

Sunt dimensiunile ambalajelor potrivite pentru produsul pe care urmeaza sa-l expediezi? 

Este existent un spatiu semnificativ intre partea de sus a produsului si partea superioara a ambalajului de transport?

Este necesar sa umpli spatiile libere pentru a proteja produsul in timpul transportului?

Reducerea spatiului liber din coletele  este primul pas in adoptarea unei abordari prietenoase cu mediul inconjurator. Solutiile inteligente de ambalare pot implica proiectarea unor ambalaje mult mai rezistente si mai mici in dimensiune, reducand semnificativ daunele din tranzit (o cutie cu dimensiuni ideale previne deteriorarea coletului).

Speram sa tii cont de aceste sfaturi pentru a avea costuri mai mici cu transportul si pentru a proteja mediul inconjurator.