Iata de ce este important sa folosesti ambalaje calitative

Iata de ce este important sa folosesti ambalaje calitative

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/fCyfgmnTj4o 

 

  Pentru ca procesul de distributie sa se realizeze in cele mai bune conditii, fara incidente si intr-un mod performant, este important ca toate componentele acestuia sa fie in armonie. In cazul in care te intrebi care este cea mai importanta componenta, raspunsul este simplu: ambalajul. Ne referim la ambalajele pentru distributie, care pot provoca numeroase neplaceri daca nu sunt calitative, incepand de la afectarea performantei centrului de distributie si pana la evitarea pagubelor si chiar a vatamarilor angajatilor. De aceea, in continuare iti vom prezenta de ce este importanta folosirea unor ambalaje de calitate in procesul de distributie. 

 

   Evita pagubele si vatamarea angajatilor 

 

  Stiai ca daca alegi sa faci economie la ambalaje, poti ajunge sa platesti mai mult ulterior? Un ambalaj necalitativ, care se rupe, poate reprezenta un adevarat pericol pentru persoanele care lucreaza in distributie si de asemenea iti poate aduce pagube insemnate. Ambalajele de o calitate inferioara se pot rupe sau nu mentin in echilibru bunurile, ceea ce poate duce incidente. Scenariul ,,optimist” in cazul unui ambalaj necalitativ care se rupe ar fi faptul ca acel bun ar trebui reambalat, ceea ce poate duce la intarzierea livrarii si la costuri suplimentare. De asemenea, chiar daca la prima vedere, bunurile continute de ambalaj nu au patit nimic, exista riscul ca acestea sa fie deteriorate in interior, ceea ce inseamna un retur din partea clientului. Bineinteles, subliniem din nou importanta ambalajelor calitative in protejarea persoanelor implicate in lantul de distributie. 

 

   Folosesti eficient spatiul din centrul de distributie 

 

  Ambalajele calitative iti vor permite sa economisesti spatiu in centrul de distributie. Astfel, vor scadea costurile cu depozitarea si livrarea. Cel mai simplu este sa utilizezi cutii de carton. Acestea se potrivesc tuturor categoriilor de bunuri: incepand de la cele fragile si terminand cu bunurile voluminoase sau foarte grele. Stiai ca o cutie de carton poate sustine bunuri de aproape jumatate de tona? Astfel, cutiile de carton suporta greutati mari si au posibilitatea de a proteja eficient bunurile pe parcursul procesului de distributie. 

 

   Tu stii ce procese sunt afectate de un ambalaj necalitativ? 

 

  In cazul in care ambalajele nu sunt de calitate, vor fi greu de manipulat, lucru care va afecta intreg lantul de distributie, incepand de la receptie, pana la stocare, manipulare, ambalarea finala si expediere. Iata care sunt procesele afectate de ambalajele necorespunzatoare: 

 

  • timpul de prelucrare
  • expedierea
  • rata de retur
  • procentul de produse deteriorate
  • costul de transport
  • rentabilitatea
  • utilizarea echipamentelor si fortei de munca. 

 

  Daca iti faci griji in privinta ambalajelor si modului in care acestea afecteaza intreg procesul de distributie, atunci cel mai bine este sa optezi pentru cutii de carton pe care le gasesti in magazinul nostru online. Ai la dispozitie numeroase modele si diferite dimensiuni, astfel incat sa alegi ceea ce se potriveste afacerii tale. 

 

  La ROGRI poti gasi atat cutii de carton clasice, cat si cutii cu autoformatare. Vei primi discounturi semnificative pentru anumite praguri de comenzi. De altfel, poti personaliza cutiile, astfel incat sa oferi clientilor o experienta deosebita.