Expediaza in siguranta bunurile pe care le comercializezi tinand cont de aceste sfaturi

Expediaza in siguranta bunurile pe care le comercializezi tinand cont de aceste sfaturi

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/tnVdQGmWtb0 

 

  Detii o afacere online si expedierea bunurilor este din ce in ce mai dificila, deoarece primesti reclamatii de la clienti in ceea ce priveste integritatea produselor? In cazul acesta, cel mai bine este sa asculti sfaturile specialistilor si sa inveti cum poti ambala produsele astfel incat sa ajunga in siguranta la destinatie. Citeste in continuare si afla cele mai importante reguli pentru ambalarea produselor. 

 

   Utilizeaza ambalaje exterioare rezistente 

 

  Prima regula de care sa tii cont este utilizarea unor ambalaje exterioare rezistente. Poti utiliza cutii de carton simplu sau ondulat, in functie de greutatea produselor si volumul lor sau plicuri curierat. Acestea sunt cele mai populare ambalaje, alaturi de plicurile cu bule ce se utilizeaza pentru bunuri mici sau bunuri care nu ocupa foarte mult loc, cum sunt cartile. In special plicurile de curierat sunt preferate deoarece protejeaza eficient si arata profesional. În magazinul nostru online, vei descoperi numeroase plicuri de curierat, cu diverse dimensiuni. 



   Opteaza pentru dimensiunea adecvata a ambalajului

 

  Stiai ca nu doar tipul de ambalaj folosit conteaza, ci si dimensiunea acestuia in raport cu dimensiunile produselor? Un ambalaj prea mic sau prea mare poate deteriora produsele in timpul transportului. Un ambalaj prea mare va lasa produselor libertate de miscare in interior, iar unul prea mic nu va putea proteja bunurile de socuri mecanice. Astfel, alege un ambalaj cat mai apropiat de dimensiunile bunurilor si foloseste materiale de umplutura potrivite. Este important si sa ai grija cum ambalezi produsul inainte de a-l pune in plic sau in cutia de transport. 

 

   Cum impachetezi mai multe produse intr-un singur ambalaj? 

 

  Unele comenzi vor contine mai multe produse. Ce poti face in acest caz? Le impachetezi cu multa grija, pe fiecare in parte. Daca vorbim despre produse fragile, cel mai sigur folosesti folia cu bule. Daca produsele nu se deterioreaza usor, cum sunt cartile, atunci opteaza pentru hartie de ambalat. Indiferent de ambalaj si produsele de umplutura utilizate, cel mai simplu este sa te asiguri ca le-ai ambalat corespunzator. 

 

   Acorda atentie sporita sigilarii 

 

  Nu in ultimul rand, este bine sa iti aducem aminte si ca trebuie sa acorzi atentie sporita sigilarii ambalajelor. In cazul plicurilor de curierat, asigura-te ca ai lipit corect banda. Daca este vorba despre cutii de carton, indiferent ca sunt clasice sau cu pre-formatare, este necesar sa le sigilezi cat mai bine pentru a te asigura ca acestea nu se vor deschide in timpul transportului. Foloseste banda adeziva de calitate si nu o aplica in graba. In felul acesta, bunurile pe care le comercializezi vor ajunge in siguranta la destinatari. 

 

  Asadar, daca iti doresti ca afacerea ta sa primeasca doar laude si clientii sa se bucure de bunurile comandate in cea mai buna stare, foloseste ambalaje de calitate!