Cum arata strategia de ambalare a unui colet pentru a se preveni deteriorarea continutului?

Cum arata strategia de ambalare a unui colet pentru a se preveni deteriorarea continutului?

 

Expedierea coletelor in siguranta si ajungerea bunurilor la destinatarul final, in cea mai buna conditie ar trebui sa reprezinte prioritatea ta. Desi nu poti controla unii factori, cum ar fi lovituri, cazaturi si alte accidente ce se pot intampla in timpul lantului logistic, te poti asigura ca fiecare colet este ambalat corespunzator, pentru a avea toate sansele sa ajunga intreg la destinatie. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cum ar trebui sa arate o strategie care vizeaza ambalarea coletelor astfel incat sa se previna deteriorarea continutului. 

 

In primul rand, este important sa alegi ambalajul corespunzator, care va feri bunul transportat de deteriorari. Ai de ales intre cutii, plicuri de curierat, plicuri cu bule (antisoc). Ambalajul este cel care va mentine fiecare colet in cea mai buna forma pana la destinatie.  Cum alegi ambalajul potrivit? In functie de tipul bunului comandat: 

 

  • daca este un bun fragil,
  • unul care nu are nevoie de indicatii speciale, 
  • un bun cu muchii ascutite care ar putea perfora ambalajul, 
  • un bun voluminos sau foarte greu si asa mai departe. 

 

Dupa ce ai ales tipul de ambalaj corespunzator pentru fiecare bun, este momentul sa treci la asezarea acestuia in interior si la umplerea spatiului liber. Orice spatiu gol din colet lasa loc bunului sau bunurilor sa se deplaseze in timpul transportului si exista astfel riscul sa se deterioreze. Pentru a preveni aceasta neplacere, alege un material adecvat pentru umplere, cum ar fi fulgi de polistiren sau hartie de umplere. 

 

Urmatorul pas este ambalarea adecvata a coletului, mai exact sigilara acestuia. Un colet neasigurat si nesigilat corespunzator poate deteriora bunul transportat. De aceea, alege o banda adeziva rezistenta, pe care sa o folosesti pentru a sigila cutiile spre exemplu. Daca folosesti plicuri cu bule sau plicuri de curierat, atunci asigura-te ca ai inchis foarte bine banda adeziva. In ceea ce priveste alegerea benzii adezive, este bine sa stii ca nu exista oar un tip de astfel de produs. Exista benzi adezive simple, pe care le poti utiliza pentru colete usoare si benzi adezive foarte rezistente, folosite pentru ambalarea cutiilor voluminoase sau foarte grele. Astfel, un produs atat de mic, poate face o diferenta enorma in ceea ce priveste siguranta bunului pe timpul transportului. 

 

Foarte important este sa etichetezi corect coletul. Pe eticheta este necesar sa mentionezi instructiuni pentru manipulare. Spre exemplu, poti mentiona faptul ca este un colet fragil sau ca trebuie mentiunut doar intr-o anumita pozitie. Aceste mici insemnari si lipirea unor etichete corespunzatoare iti pot mentine coletul in cea mai bun stare pana la destinatarul final. 

 

Cat de important crezi ca este transportorul? Pentru a evita situatia in care bunurile ajunge la destinatie deteriorare, alege un transportor despre care ai auzit numai pareri pozitive si de asemenea, care se potriveste tuturor cerintelor tale. Foarte importanti sunt si timpii de livrare mentionati. 

 

Daca iti doresti si alte informatii despre cum poti stabili o strategie pentru ambalarea unui colet fara a-l deteriora, nu ezita sa ne contactezi. Iti vom recomanda si cele mai bune produse pentru afacerea ta.