Cum ambalezi coletele perfect?

Cum ambalezi coletele perfect?

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/writing-address-box_6766241.htm 

 

  Procesul corect de ambalare este extrem de important pentru a asigura integritatea bunurilor pe care le comercializezi, pe parcursul manipularii si transportului. Luand in considerare acest lucru, ar trebui nu doar sa alegi cele mai bune ambalaje, ci si sa te asiguri ca metodele de ambalare folosite sunt cele corecte. Spre exemplu, daca utilizezi cutii de carton, asigura-te ca acestea au dimensiunile potrivite pentru continutul lor. In plus, este important si tipul de cutie folosit: cutie din carton simplu, dublu sau triplu. Vrem sa iti venim in ajutor, astfel incat in continuare iti prezentam cateva dintre aspectele de care sa tii cont pentru ca ambalarea sa fie perfecta. 

 

   Alege cutia perfecta 

 

  Pentru ca bunurile comercializate sa reziste cat mai bine in timpul manipularii si transportului, este important sa alegi cutiile potrivite. Ce inseamna acest lucru? Cutia care se apropie cel mai bine de dimensiunile produselor comercializate. Cand cutiile sunt mult mai mari decat produsele comercializate, va trebui sa utilizezi mai multe produse de umplutura pentru a asigura integritatea produsului. In plus, vor creste si costurile de transport. 

 

   Materiale de umplutura potrivite 

 

  Deoarece am mentionat materialele de umplutura, este important sa iti readucem aminte ce optiuni ai la dispozitie. Spre exemplu, poti utiliza clasicii fulgi de polistiren, care se potrivesc aproape in toate coletele. Sunt ieftini, protejeaza foarte bine si se dezintegreaza fara probleme, astfel ca nu vor cauza mediului inconjurator. Pentru coletele fragile, poti utiliza carton gofrat, bucati din carton, hartie pentru umplutura, lana din lemn si altele. 

 

   Ambalaje care atrag atentia 

 

  Bineinteles, un ambalaj ar trebuie sa fie capabil sa atraga atentia cumparatorului. Astfel, chiar daca vei utiliza simple cutii de carton, este important ca acestea sa fie rezistente si sa arate cat mai bine. O cutie de foarte buna calitate va atrage atentia prin simplitatea ei si prin aspectul elegant. Acorda mai multa atentie asamblarii cutiei, astfel incat sa nu para lipita pe graba. 

 

   Personalizeaza ambalajele  

 

  Prin personalizarea ambalajelor, in special a cutiilor, poti transmite clientilor mesajele pe care le doresti. Astfel, acestia vor comanda si alta data si chiar vor recomanda firma ta si altor persoane. In afara de personalizarea ambalajelor, poti sa oferi in fiecare colet si un mic mesaj, eventual scris de mana, care va conta foarte mult. 

 

   Permite desfacerea cu usurinta a ambalajelor 

 

   Trebuie sa discutam si despre cat de usor pot fi desfacute ambalajele. Este importat sa ambalezi coletele astfel incat sa poata fi defacute cu usurinta de catre clienti. Probabil ti s-a intamplat si tie sa incerci sa deschizi un colet si sa dureze destul de mult sau sa deteriorezi un produs. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, stabileste o strategie care sa permita ambalarea astfel incat produsele sa fie desfacute cu usurinta. 

 

  Acestea au fost doar cateva sfaturi pentru ca ambalarea coletelor sa fie una excelenta. Te asteptam in magazinul nostru online pentru a achizitiona produsele necesare afacerii tale.