Ce inseamna mai exact o cutie de carton calitativa?

Ce inseamna mai exact o cutie de carton calitativa?

 

 

  Cartonul si cutiile de carton reprezinta cele mai populare ambalaje din industria transporturilor, iar motivele sunt diverse. Cartonul si in special cutiile din carton au un pret accesibil, mult mai mic decat al altor materiale pentru ambalare. In plus, sunt materiale ecologice, prin urmare prietenoase cu natura. Chiar daca la prima vedere totul este perfect, nu toate cutiile din carton sunt prietenoase cu natura. Iti prezentam in continuare cateva aspecte de care sa tii cont pentru a te asigura ca vei achizitiona intotdeauna cutii de carton calitative. 

 

  Poate te intrebi la ce se refera conceptul de calitate in cazul cutiilor de carton. Ei bine, nu toate cutiile de carton au aceleasi proprietati, asa cum vei observa in continuare. Primul aspect caruia trebuie sa ii acorzi importanta este rezistenta cutiei. Aceasta este data de numarul de straturi de carton. Astfel, exista cutii de carton cu un strat, cu doua straturi, cu trei straturi. 




  Numarul de straturi este foarte important pentru a determina rezistenta cutiei, practic ce greutate va suporta. Astfel, cutiile realizate dintr-un singur strat de carton, sunt potrivite pentru obiectele mai usoare si care nu sunt atat de fragile sau pentru carti ori alte bunuri asemanatoare, daca nu au o greutate prea mare. Electronicele si electrocasnice spre exemplu, au nevoie de cutii cu doua sau trei straturi de carton, pentru a nu se rupe si pentru a preveni deteriorari sau chiar si accidentari ale persoanelor care le manipuleaza. 

 

  Un alt aspect extrem de important este optiunea de personalizare a cutiei de carton. Un client ca privi intr-un mod diferit o cutie personalizata, pe care poate scrie doar continutul sau logo-ul firmei fata de o cutie simpla. 

 

  Ia in considerare si pretul, desi nu este neaprat un indicator de calitate. De ce spunem acest lucru? Pentru ca pe piata poti gasi atat cutii calitative la preturi accesibile, cat si cutii destul de costisitoare, de o calitate indoielnica. Intotdeauna este bine sa corelezi calitatea cutiei cu pretul pentru a plati o suma finala corecta, care reflecta realitatea. 

 

  Nu uita si de tipul cutiei. Poti opta pentru cutii simple, pe care trebuie sa le formatezi tu, utilizand banda adeziva si unind bucatile ce formeaza baza si capacul cutiei sau poti alege cutii cu preformatare. Cel mai simplu, daca iti doresti sa economisesti timp si sa eficientizezi procesul de ambalare, ar fi bine sa optezi pentru cutii cu preformatare. Economisesti si bani, avand in vedere ca vei utiliza banda adeziva doar pentru a sigila cutia. 

 

  Acestea sunt doar o parte dintre aspectele ce definesc calitatea unei cutii de carton. Daca vrei sa mergi la sigur, comanda din magazinul nostru online cutii de carton calitative, la preturi excelente, cu posibilitatea de personalizare. De asemenea, tot in magazinul nostru online gasesti si alte materiale pentru ambalat si ambalaje perfecte pentru afacerea ta, la preturi foarte bune, cu livrare rapida.