Avantajele si utilizarea foliilor cu bule in ambalare si transport

Avantajele si utilizarea foliilor cu bule in ambalare si transport

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-vector/flat-design-abstract-plastic-effects_22388462.htm 



Folia cu bule este un ambalaj extrem de util pentru cei care doresc să protejeze obiecte în timpul transportului. Este achiziționată în special de persoanele care se ocupă cu ambalarea și distribuirea coletelor și oferă protecție chiar și pentru produsele care se pot sparge sau rupe foarte usor. Această folie cu bule este disponibilă în ambalaje de tip plicuri cu bule sau antisoc pentru obiecte mici, dar și în pungi și alte tipuri de ambalaje. In continuare, iti vom prezenta cateva avantaje si utilizari ale foliei cu bule. Alegerea unor ambalaje cu bule este avantajoasă pentru afacerea, deoarece se reduce riscul deteriorarii coletelor si prin urmare nu vei mai avea atat de multe pierderi. 

 

De multe ori, folia cu bule este utilizată pentru a ambala si produse voluminoase, iar motivele sunt următoarele:

 

  • Oferă o protecție excelenta:  foliile cu bule folosite pentru produse voluminoase sunt fabricate astfel încât să fie cât mai rezistente. Bulele nu se sparg usor si produsele vor fi protejate chiar și în cazul unor șocuri fizice. Acest tip de ambalaj va proteja și împotriva murdariei si umiditatii de exemplu.

 

  • Asigură o ambalare ușoară a coletelor: este usor sa folosesti folie cu bule pentru a pregati articolele pentru transport, deoarece trebuie doar să le împachetezi și să securizezi folia. Foliile cu bule sunt disponibile în mai multe dimensiuni, astfel încât să poți alege varianta ideala pentru produsele pe care le comercializezi. 

 

  • Contribuie la reducerea necesarului de alte ambalaje: o soluție eficientă pentru a economisi alte ambalaje este sa folosesti folia cu bule. Peste ea poti pune o alta folie speciala, de transport si coletul este gata de expediere. 

 

  • Contribuie la economisirea banilor: utilizarea foliilor cu bule poate fi benefică și din punct de vedere financiar, deoarece vei avea nevoie de mai puține ambalaje pentru a umple spațiile rămase libere în cutii. Produsele de dimensiuni mici sunt mai ușor de pregătit pentru expediere, în timp ce cele voluminoase necesită mai multă atenție și protecții suplimentare pentru a fi transportate în siguranță.

Sunt foliile cu bule reciclabile?

Se observă din ce în ce mai des o preocupare a oamenilor cu privire la protejarea mediului înconjurător. Având în vedere faptul că materialele de protecție precum foliile cu bule sunt utilizate foarte des și sunt voluminoase, mulți se întreabă dacă nu sunt dăunătoare pentru mediu. Ei bine, foliile cu bule de multe ori nu sunt biodegradabile, așadar nu se descompun, însă vestea bună este că pot fi reciclate în containerele speciale și apoi refolosite sub alte forme. Așadar, dacă ești preocupat pentru mediul înconjurător, poți sta liniștit din acest punct de vedere, știind că de fiecare dată când optezi pentru produsele comercializate de Folie cu Bule ai luat o decizie inspirată.

 

Sunt ambalajele cu bule reciclabile?

 

In ultimul timp, putem observa o creștere a preocuparii oamenilor pentru protejarea mediului inconjurator. In contextul în care ambalajele de protecție, cum ar fi cele cu bule, sunt utilizate frecvent si sunt voluminoase, se pune întrebarea dacă acestea sunt nocive pentru mediul înconjurător. In general, ambalajele cu bule nu sunt biodegradabile și nu se descompun, dar există o veste bună: acestea pot fi reciclate în containere speciale și reutilizate sub alte forme. Deci, dacă ești preocupat de impactul asupra mediului, poți fi liniștit știind că alegerea foliilor cu bule, alaturi de informarea clientilor cu privire la optiunile de reciclare este o decizie excelenta.