Cum se fabrica si ce avantaje au cutiile din carton ondulat

Cum se fabrica si ce avantaje au cutiile din carton ondulat

 

In prezent, cartonul ondulat este cel mai folosit material pentru ambalarea si transportul bunurilor. Acesta este utilizat pentru o mare varietate de bunuri, la orice etapa a lantului logistic. Cartonul ondulat este extrem de durabil si este utilizat pentru ambalarea unei game diverse de bunuri, de la cele fragile la cele voluminoase si grele, cu o greutate de cateva zeci sau sute de kilograme. In continuare, iti prezentam cateva informatii interesante despre cartonul ondulat si iti vom explica de ce este benefic sa optezi pentru cutii realizate din acest material pentru afacerea ta.

 

Este important sa mentionam ca ideea cartonului ondulat dateaza din secolul al XIX-lea. In acea perioada, Albert L. Jones a decis sa foloseasca hartia pentru a crea gulere cervicale, in locul materialelor textile utilizate anterior. Nu a durat mult timp pana cand au fost descoperite avantajele acestui material si astfel a fost inventata prima versiune de carton ondulat.

 

Etapele de producere a cartonului ondulat

 

Producerea cartonului ondulat se realizeaza prin mai multe etape. In prima etapa, se formeaza stratul ondulat. O foaie de carton este incalzita si modelata sub forma de cute, folosind o masina speciala. Apoi, se lipeste captusirea exterioara cu un adeziv puternic si special. Dupa ce intreaga foaie de carton este lipita si racita, se taie in dimensiunile dorite de fiecare client.




Ce avantaje are cartonul ondulat

Multumita capacitatii sale de a rezista in diverse conditii, cartonul ondulat este utilizat pentru depozitarea si transportul unei varietati de bunuri. In prezent, există trei categorii principale de cutii fabricate din carton ondulat, in functie de grosimea materialului: cutii cu perete simplu, dublu sau triplu. Datorită varietatii de cutii de carton disponibile, poti alege cele mai potrivite pentru afacerea ta, astfel incat sa te asiguri că bunurile pe care le comercializezi ajung la clienti in cea mai buna stare.

Stiai ca o cutie din carton ondulat cu perete triplu poate suporta o greutate aproximativ 300kg? Desi poate părea imposibil, cartonul ondulat este atat de rezistent datorita onduleurilor sale si a adezivului special care leagă componentele plăcii de carton.

Este important sa aducem in atentia ta un alt beneficiu important: folosirea cutiilor de carton reprezintă o măsură excelenta pentru protejarea mediului înconjurător, întrucât acestea sunt biodegradabile.

Ti-am atras atentia si vrei sa afli mai multe despre cutiile de carton ondulat pentru afacerea ta? Atunci, trebuie sa stii ca pe site-ul nostru vei gasi o gamă variata de modele, în diferite dimensiuni și culori. Mai mult, la anumite praguri de comenzi, vei beneficia de reduceri semnificative. În plus, poți personaliza cutiile cu insemnele companiei tale.

În concluzie, ori de câte ori ai nevoie de cutii de carton pentru afacerea ta, nu ezita sa le comanzi din magazinul nostru online.