Cum poti reduce costul de livrare? Iata 5 sfaturi pe care sa le pui in practica acum

Cum poti reduce costul de livrare? Iata 5 sfaturi pe care sa le pui in practica acum

sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/close-up-hands-getting-box_11380248.htm 

 

  Stii cat de mult conteaza ambalajul in procesul de cumparare. De cele mai multe ori, se spune ca ambalajul vinde. In cazul comertului online, nu se poate spune ca ambalajul vinde, deoarece clientii vad doar poze cu produsele. Insa, un produs ambalat cu grija, care ajunge la destinatie in cea mai buna conditie, va atrage un feedback pozitiv, iar clientii vor recomanda afacerea ta si altor persoane. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva sfaturi ce te vor ajuta sa ambalezi produsele cat mai bine si in acelasi timp sa reduci si costul de livrare. 

 

   Utilizeaza ambalaje cat mai apropiate de dimensiunile produselor 

 

  Daca ai primit vreodata un colet cu un ambalaj foarte mare, mult prea mare fata de continutul acestuia, probabil nu ai avut o parere prea buna. Te-ai gandit ca este risipa de ambalaj, insa probabil te-ai bucurat ca totusi, produsul a ajuns intreg la destinatie. Astfel, avand in vedere acest exemplu, primul sfat pe care ti-l putem da este sa folosesti ambalaje cat mai apropiate de dimensiunile produselor. Nu alege doar cutii, orienteaza-te si spre plicuri curierat, plicuri cu bule sau daca vrei neaparat cutii, utilizeaza mai mult tipuri, inclusiv cutii cu formatare. 

 

   Invata sa ambalezi corect bunurile 

  O ambalare corecta a bunurilor de te va scuti de multe neplaceri. In primul rand, vei evita pagubele si pierderea clientilor, in cazul in care produsele ar ajunge deteriorate la destinatie. Ambalarea corecta inseamna folosirea materialului corect de ambalare (folie cu bule, hartie de impachetat etc) in functie de caracteristicile produsului, pentru a te asigura ca ajunge intreg la destinatie. 

   Metode noi de ambalare 

  Poti economisi daca optezi pentru metode noi de ambalare, fata de cele pe care le utilizezi deja. Optimizeaza costurile cu livrarea daca in loc de folie cu bule utilizezi hartie de umplutura, care este mai ieftina, pentru umplerea cutiilor. Bineinteles, acest sfat se aplica doar in cazul produselor care nu sunt fragile si care pot rezista pe timpul transportului fara pregatiri speciale, doar cu un minim de sustinere 

   Poti reduce timpul destinat ambalarii

  Da, poti face economie daca reduci timpul destinat ambalarii. Cum? Cel mai bun exemplu este utilizarea unui dispenser pentru banda adeziva. Daca ambalezi un colet fara acest instrument, este posibil sa folosesti mai multa banda decat este nevoie, pentru ca nu o aplici uniform. Astfel, creste timpul dedicat ambalarii si creste si pretul. 

 

   Comanda ambalaje de la ROGRI 

 

  Poti face economii semnificative daca alegi sa comanzi ambalajele online. La ROGRI, vei gasi o mare varietate de ambalaje si accesorii destinate ambalarii, la preturi foarte bune: ambalaje, materiale de umplutura si altele. 

 

  Pune in practica aceste sfaturi si te vei bucura de reducerea costurilor de livrare!